Ekspresowa przystawka z ciasta filo

Ekspresowa przystawka z ciasta filo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto filo

    1 opakowanie
  • oliwa

    2 łyżki
  • polędwica wieprzowa

    24 plasterki ( sopocka)
  • oliwki nadziewane papryką

    12 szt
  • ser mozarella

    10 dag
  • cebula czerwona

    0,5 szt
  • papryka marynowana

    0,5 szt ( czerwona)
  • papryka marynowana

    0,5 szt ( zielona)
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ekspresowa przystawka z ciasta filo

Kroki postępowania

Krok 1 - Ekspresowa przystawka z ciasta filo foto
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto wyjąc z papieru, pokroić na kwadraty o wymiarze 11/11 cm, delikatnie posmarować oliwą ( z opakowania 300 g ciasta filo wychodzi 24 koszyczki ).
Krok 2 - Ekspresowa przystawka z ciasta filo foto
Ułożyć po 4 arkusze przesuwając o kilka stopni, oprószyć białym pieprzem.
Krok 3 - Ekspresowa przystawka z ciasta filo foto
Włożyć do przygotowanych papilotek.
Krok 4 - Ekspresowa przystawka z ciasta filo foto
Ułożyć po plasterku wędliny, kawałku papryki, sera mozzarella, oliwki i cebuli.
Krok 5 - Ekspresowa przystawka z ciasta filo foto
Wstawić na około 5 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat