Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z żurawin i malin

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 500 g
maliny świeże 800 g
cukier 750 g
sok z cytryny z 1 sztuki
żelfix 1 opakowanie 2:1

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z żurawin i malin

Żurawiny oczyścić, umyć i zblenderować. Tak samo oczyścić i umyć maliny i zblenderować.
Przełożyć oba owoce do jednej miski i wstawić na palnik. Podpalić. Dodać sok z cytryny, cukier i mieszać do rozpuszczenia się cukru, następnie dodać Żelfix i tak mieszać, aż całość się zagotuje. Przełożyć do słoiczków i ustawić do góry dnem na ok. 5 minut, po tym czasie schować do spiżarki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak