Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek tradycyjny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier do osłodzenia
cukier waniliowy 2 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek tradycyjny


Jabłka umyć, obrać ze skórki, wypestkować. Następnie pokroić w
drobną kostkę. Jeśli jabłka są kwaśne wymieszać je z cukrem. Na
patelni lub w garnku rozgrzać odrobinę wody. Dodać jabłka, dusić
około 20 minut. Dodać cukier waniliowy. Gotowy dżem z
jabłek, przełożyć do czystych wyparzonych słoików i pasteryzować 15
minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.04.2015 20:39
uwielbiam taki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak