Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czereśni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 2 kg
cukier 500 g
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czereśni

Czereśnie myjemy dokładnie i drylujemy. Wsypujemy do garnka z grubym dnem i miksujemy blenderem. Zasypujemy cukrem i smażymy na wolnym ogniu. Gotujemy do momentu aż dżem robi się gęsty, dodajemy sok z cytryny. Przelewamy dżem do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak