Dżem z czarnego bzu

Dżem z czarnego bzu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarny bez

    800 gram
  • cukier

    200 gram
  • woda

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce oberwać z gałązek i umyć.
Przełożyć do garnka, dodać wodę i gotować bez przykrycia10 minut.
Zmiksować blenderem na gładko. Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Gorący dżem przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Przenieść do chłodnej piwnicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 04.09.2016 11:00
chętnie bym skosztowała!
ben-ka 03.09.2016 09:15
Ja czekam, aż bez bardziej dojrzeje.
Renataj 01.09.2016 22:13
Lubię taki dżemik i ten oryginalny kwaskowy smak czarnego bzu:)
norweska20 01.09.2016 21:45
oryginalny smaczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat