Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnego bzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 800 gram
cukier 200 gram
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnego bzu

Owoce oberwać z gałązek i umyć.
Przełożyć do garnka, dodać wodę i gotować bez przykrycia10 minut.
Zmiksować blenderem na gładko. Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Gorący dżem przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Przenieść do chłodnej piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 04.09.2016 11:00
chętnie bym skosztowała!
ben-ka 03.09.2016 09:15
Ja czekam, aż bez bardziej dojrzeje.
Renataj 01.09.2016 22:13
Lubię taki dżemik i ten oryginalny kwaskowy smak czarnego bzu:)
norweska20 01.09.2016 21:45
oryginalny smaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak