Dżem z cukinii

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 1/2 kg
  • cukier

    1 kg
  • olejek pomarańczowy

    5 łyżeczki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obrać bez pestek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zasypać cukrem na noc.
Gotować. Pod koniec gotowania dodać olejek pomarańczowy i kwasek cytrynowy.
Pasteryzować 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
moni0212 04.09.2013 23:29
jest wspaniały. polecam. zrobilam juz niezły zapas na zimę)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat