Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z cukinii

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 kg
cukier 80 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
galaretki 3 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z cukinii

Cukinie myjemy, ścieramy na tarce i smażymy około 30 minut. Dodajemy cukier, kwasek, żelatynę, galaretki, mieszamy i smażymy jeszcze z 15 minut. Gorące przekładamy do słoików i stawiamy je do góry nogami ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.06.2013 15:25
sama robię go od kilku lat polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak