Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzem z aronii

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
gruszki 1 kg
jabłko kwaśne 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dzem z aronii


Jabłka i gruszki obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka, wsypać 1/2 kg cukru, smażyć około 30 min. Do drugiego garnka wsypać aronię, 1/2 kg cukru również smażyć około 30 min. Następnie połączyć razem, zmiksować. Przekładać do wyparzonych słoiczków, pasteryzować około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 30.08.2016 21:20
Dzięki.)))
gusia1000 30.08.2016 00:05
Swojski dżem najlepszy.
MAR3STA 29.08.2016 20:43
Pyszny dżem
benka 29.08.2016 19:49
Kiedyś też robiłam tylko nie miksowałam i aronia była cała, pestki nie przeszkadzały :)
Stenka 29.08.2016 18:26
A co z pestkami z aronii?
w mojej kuchni 29.08.2016 18:16
same pyszności
Ewa Wojtaszko 29.08.2016 18:05
takiego jeszcze chyba nie jadłam
bertpvd 29.08.2016 17:51
pyszne dżem :)
halina17 29.08.2016 17:29
Dobry dżem.
Aleksandra/Olcia 29.08.2016 17:27
bardzo lubię,mam jeszcze słoik z zeszłego roku który dostałam od znajomej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak