Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z aronii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
gruszki 50 dag
jabłka 50 dag
cukier 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z aronii

Aronię, umyć, osączyć, odszypułkować, wsypać do rondla i zasypac cukrem. Doprowadzić do wrzenia. Dodac gruszki pokrojone w ósemki, a gdy sie podgotują, wrzucić ósemki jabłek. Gdy owoce będa szkliste, gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików.
Dżem z mniejszą ilością cukru można stosowac jako dodatek do mięsa zamiast borówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak