Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 0,5 kg
żelfix 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Przekładamy do garnka z grubym dnem. Gotujemy przez około 1 godzinę co jakiś czas mieszając aby uniknąć przypalenia. Następnie dodajemy cukier i również mieszamy przez następnie pół godziny. Po upływie tego czasu dosypujemy żelfix. Mieszamy 3 min. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych i wysuszonych słoików. Odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak