dżem truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • cukier

    500 g
  • sok z cytryny

    1 szt
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • żelfix

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny i smażymy. Dodajemy dżemix i dalej smażymy. Całość gotujemy ciągle mieszając.Następnie dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Smażtymy do ponownego zagotowania i odstawiam. Następnie przekładamy gorący do wyparzonych słoików i zamykamy. Odstawiamy je dogóry dnem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.11.2013 00:02
mój ulubiony dżemik
Aannkaa82 20.11.2013 19:16
Najlepszy domowy :)
Michał2 02.10.2013 09:42
mniam lubie taki dżemik
Agata 01.10.2013 10:56
najlepsze są dżemy własnej roboty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat