Dżem truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    2 kilo
  • żelfix

    2 opakowania
  • cukier biały

    400 gram
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki zagotować, wsypać żelfix i chwilę podgotować, wsypać cukier i wlać sok z cytryny i gotować 5 minut, aż zostaną duże kawałki owoców.

Gorący dżem nakładać do pełna do słoiczków, zakręcać i postawić do góry dnem, aż całkowicie ostygną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 18.08.2012 17:23
mój ulubiony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat