Dżem truskawkowo- jagodowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kg
  • borówki

    1 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • żelfix

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Truskawki i jagody przebrać, opłukać i osączyć. Włożyć do garnka, rozgnieść, zasypać cukrem i gotować około 20 minut na wolnym ogniu. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 22.06.2016 14:23
bardzo smaczny
gosia56 22.06.2016 11:14
pyszny dzemik;)
Malinka 22.06.2016 10:51
Rewelacyjny smak!
pestka 22.06.2016 09:48
smaczny zapas
Krzysztof15 22.06.2016 06:32
bardzo smaczny
Łukasz15 21.06.2016 22:57
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat