Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borówki do mięsa

4.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na borówki do mięsa, przepyszne owocowe przetwory do słoiczków, które są znakomitym dodatkiem do obiadu lub kolacji.

Składniki:

borówki 2 szklanki
cukier 1 niecała szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Borówki do mięsa

Przepis na borówki do mięsa, czyli przyrządzany na patelni syrop, który przygotujesz do słoiczków. Użyjesz go gdy tylko masz ochotę, aby dodać przygotowanym daniom mięsnym słodkiej i lekko kwaśnej nuty. 

Na patelni podsmażać na małym ogniu cukier razem z borówkami, jak zacznie "bombelkować" zostawić jeszcze na około 5 min, niech zrobi się syrop.

Przelać do słoiczka, zakręcić i odwrócić do góry dnem aby się zassał. Odstawić w chłodne i zaciemnione miejsce. 

Gotowe borówki podawać do mięs... PYCHA!!

Jeśli spodobał Ci się przepis na borówki do mięs, sięgnij także po inne przetwory z borówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 26.01.2013 19:40
pycha:)
MAR3STA 05.12.2012 19:00
bardzo smaczne
adelajda 04.11.2012 17:56
lubię !
Fiffi 27.10.2012 22:21
jadłam coś takiego, fajnie się komponuje
Anna169Hosz 27.10.2012 12:28
Bardzo lubię, żałuję, że w tym roku nie kupiłam borówek.
jozefinach 27.10.2012 11:08
Piękny kolor.
Iwka 27.10.2012 10:31
piękny mają kolor :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak