dżem śliwkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    2 kg
  • cukier

    2 szklanki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki opłukać, przebrać i wypestkować. Układać w garnku o grubym dnie, skórkami do dołu. Zasypać cukrem. Smażyć do momentu aż śliwki się rozpadną. Zagotować dwa razy. Gorący dżem nakładać do wyprażonych słoików, dobrze zakręcić i postawić do góry dnem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat