Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem malinowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 2 szklanki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem malinowy

Dodajemy umyte maliny wraz z cukrem w garnku. Mieszamy całość i gotujemy przez 3 godziny na małej mocy palnika (bez pokrywki). Gotujemy tak długo aż zredukuje się nadmiar wody i będzie galaretowata konsystencja Ważne jest aby cały czas maliny mieszać. Przecieramy dżem przez sitko aby pozbyć się nadmiaru pestek. Przekładamy dżem o wyparzonych słoików i opcjonalnie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena63 19.07.2015 14:02
fajny przepis, nie trzeba kupować specjalnego cukru żelującego
Joannasz3190 19.07.2015 13:39
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak