Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem malinowy

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kilogram
cukier trzcinowy 150 gramów
żelfix 1 opakowanie (3:1)

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem malinowy

Owoce dokładnie czyścimy, przekładamy do garnka dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, aby owoce puściły sok. Całość mieszamy z żelfixem i zagotowujemy.

Gorący dżem przekładamy do słoiczków, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 05.07.2015 16:54
przepyszny dzem
pajbek 05.07.2015 14:25
Pyszny :-)
Joannasz3190 05.07.2015 13:15
Swój dżem jest najlepszy :)
jagoda5913 05.07.2015 12:48
pycha takie dżemki domowe
dom-agi 05.07.2015 12:35
Domowe przetwory są najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak