Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 0,5 szklanki
żelfix 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy, wycinamy pestki kroimy na mniejsze części (lub ścieramy na tarce). Ja lubię jak w dżemie są również większe kawałki.
Krok 1 - Dżem jabłkowy foto
2
Następnie jabłka mieszamy z dżemfixem i 0,5 szklanką wody i gotujemy 5 min. Dodajemy cukier i gotujemy jeszcze ok 10 min.
Krok 2 - Dżem jabłkowy foto
3
Do wyparzonych słoików wlewamy dżem i pozostawiamy w temperaturze pokojowej do wystygnięcia.

Smacznego!
Krok 3 - Dżem jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 02.09.2012 14:27
aż mam ochotę na naleśniki z takim dżemem :)
pacpaw 19.08.2012 21:59
w maszynie robiłaś?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak