Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem jabłkowo-gruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cukier 50 dag
cytryna 1 szt
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem jabłkowo-gruszkowy

jabłka i gruszki obrać wyciąć gniazda nassienne umyć i pokroić w mniejsze kawałki
do rondleka wlac 1/2 szklanki wody i dodać owoce oraz sok z cytryny ,gdy juz będą miękkie dosłodzić do smaku,nasptepnie przelewac do słoików i pasteryzowac 25 min w temp 90 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stachu90 05.09.2012 21:05
ciekawy, jeszcze takiego nie próbowałem
Sylwia26 07.08.2012 09:33
ale pychotka :)
Zdzisław 31.07.2012 11:29
taki lubię do bułki z masłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak