Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzem jabłkowo dyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
kwasne jablka 2 kg
sok z cytryny 1 sztuka
cynamon 2 łyżeczki
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dzem jabłkowo dyniowy

Dynie i jablka byjemy , obieramy, z jablek wycinamy gniazda nasienne . Kroimy w drobna kostke wkladamy do garnka i smazymy powoli na wolnym ogniu. Dodajemy cukier i smażymy aż powstanie jednolita masa. N akoniec dodajemy sok z cytryny i cynamon . Dokładnie mieszamy. Dżem przekładamy do wyparzonych słoików i szczelnie zakrecamy. Pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.12.2012 09:46
Też taki robiłam - pycha.
Lemon 02.12.2012 23:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak