Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem brzoskwiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dżem brzoskwiniowy

Brzoskwinie pozbawiamy pestek i wrzucamy do garnka z grubym dnem. Smażymy owoce aż puszczą sok. Dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz sok z cytryny. Smażymy na małym ogniu często miewszamy aby nie przywarło do garnka. Gdy brzoskwinie się rozpadną przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy gotując w garnku około 10 min od czasu wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 27.12.2013 14:31
bardzo lubię smak brzoskwini
Barbara777 03.12.2013 09:35
smaczny na pewno;)
Michał2 02.12.2013 21:38
zdjęcie nie oddaje tego jak wygląda,a jeszcze bardziej jak smakuje cudownie;)
SmacznaPyza 02.12.2013 21:10
taki ciemny wyszedł czy tylko na zdjęciu tak wygląda ?
w mojej kuchni 02.12.2013 21:08
apetycznie wygląda..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak