Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy z skórką cytrynową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 500 g
skórka z cytryny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy z skórką cytrynową

Owoce myjemy i odrywamy szypułki. Gotujemy w garnku o grubym dnie na małym ogniu razem z cukrem i skórką otarta z dwóch cytryn do uzyskania pożądanej konsystencji (około 30-40 minut). Dżem przekładamy do wyparzonych lub wysterylizowanych w piekarniku w 100stopniach C słoików. Zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 13.07.2016 12:02
Na zimę jak znalazł... Rewelacyjne, domowe przetwory!
iziona 13.07.2016 08:51
Niesamowity kolor ja w tym roku też mam zamiar zrobić i jeszcze trzymam go na słoneczku bo słabo dojrzewa, ale czerwony agrest
Iwusia 12.07.2016 23:14
bardzo smaczny musi byc
Beatris 12.07.2016 20:04
Pyszny domowy dżemik... Mniam :)
noninka77 12.07.2016 19:36
Pyszności.
noninka77 12.07.2016 19:35
Pyszności.
cukiereczek 12.07.2016 19:23
rewelacyjny
Konczi 12.07.2016 12:49
uwielbiam domowe dżemy
mirosława4 12.07.2016 10:36
bardzo lubię taki dżem
gosia56 12.07.2016 09:30
na pewno pyszny;)
pestka 12.07.2016 08:26
bardzo lubię takie domowe dżemy
Motorek 12.07.2016 06:49
najlepszy domowy
ben-ka 11.07.2016 23:51
A ja zrobiłam sobie galaretkę agrestową :)
norweska20 11.07.2016 23:44
zapowiada się bardzo smacznie
MałaMi89 11.07.2016 22:48
Agrestowego jeszcze nie jadłam, bo nam krzaczek usechł.. a chętnie bym spróbowała takiego z cytrynową nutką :)
Łukasz15 11.07.2016 22:30
Bardzo dobry
Wiktoria29 11.07.2016 21:02
nie jadłam jeszcze takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak