Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowe muffiny z powidłami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 45 dag
olej 3/4 szkl
mleko 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 16 g
sól szczypta
kakao 1 łyżka
powidła śliwkowe 15 dag
kropelki czekoladowe 2-3 łyżki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe muffiny z powidłami

Kroki postępowania

1
Do miski wbić całe jajka, dodać szczyptę soli, zmiksować.Następnie wlać olej i mleko.
Krok 1 - Dwukolorowe muffiny z powidłami foto
2
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kropelkami czekoladowymi i cukrem.
Krok 2 - Dwukolorowe muffiny z powidłami foto
3
Do suchych składników dodać płynne, wymieszać.
Krok 3 - Dwukolorowe muffiny z powidłami foto
4
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej wsypać przesiane kakao, wymieszać.
Krok 4 - Dwukolorowe muffiny z powidłami foto
5
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać po łyżce jasnego ciasta, włożyć po łyżeczce powideł.
Krok 5 - Dwukolorowe muffiny z powidłami foto
6
Wierzch zalać ciemnym ciastem, piec około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 6 - Dwukolorowe muffiny z powidłami foto
7
Upieczone muffinki ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.
Krok 7 - Dwukolorowe muffiny z powidłami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.07.2017 15:44
smaczne słodkości do kawusi
IKrakowianka 03.07.2017 12:05
apetyczne :)
bertpvd 03.07.2017 12:02
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak