Duszone Żeberka Podane z Smażonymi Ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • ziemniaki

    1 kg
  • sól do smaku

  • oliwa

    do smażenia
  • śmietanka

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ,ugotować w osolonej wodzie i ostudzić.Żeberka podzielić na porcje,posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i obsmażyć na rumiano z każdej strony.Podlać gorąca wodą i dusić do miękkości. Sos zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką i w razie potrzeby doprawić do smaku solą. Zimne ziemniaki pokroić na kawałeczki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolorek. Porcje na talerzach posypać suszoną natką pietruszki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 24.08.2012 17:40
super
PaniMISIOWA 05.07.2012 21:33
pyszne!
smakowita 14.03.2012 12:20
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat