Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONE ŻEBERKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 8 sztuk
cebula 3 sztuki
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka czerwona
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONE ŻEBERKA

Żeberka umyć, posypać przyprawami, posypać posiekaną cebulą i pokrojonym czosnkiem, polać olejem, wymieszać i odstawić najlepiej na noc do lodówki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, żeberka oczyścić z cebuli i czosnku i podsmażyć na rumiany kolor, dodać cebulę z czosnkiem z marynaty i podsmażyć, podlać około szklanką wody, dodać kostkę, przyprawić do smaku i dusić do miękkości pod przykryciem. Podawać z ziemniakami i surówką.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.03.2015 13:19
na pewno pysznie smakują
gacopierz23 02.03.2015 18:16
super danie dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak