Duszone udka kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • seler naciowy

    2 lodyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • woda

  • olej

  • lubczyk

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka opiekamy z dwóch stron na oleju - aby się ładnie zrumieniły. Następnie podlewamy gorącą wodą (ok. 100ml). Gdy sie zagotuje wrzusamy kostkę rosołową, lubczyk, sól (z umiarem gdyz kostka rosołowa jest słona), pieprz. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 20 minut na małym ogniu. W tym czasie kroimy marchewke i selerka w kostke i wrzucamy do kurczaka - dusimy jeszcze 15 minut.
Podajemy z ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat