duszone kurki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • masło

    60 gram
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki myjemy dokładnie płuczemy i większe sztuki kroimy na pół,cebulę kroimy w kostkę i dusimy z masłem,dodajemy grzyby,dolewamy 1/4 litra wody i dusimy przez 30 min pod przykryciem,następnie posypujemy mąką doprawiamy do smaku solą.Można podprawić śmietaną i wymieszać z natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 03.01.2012 17:19
pyszne
rosik93 21.09.2011 18:57
mniam
Daria14 11.04.2011 17:13
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat