Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone czernidłaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby czernidłaki pospolite 300 g
Sól czosnkowa jodowana Prymat
masło
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone czernidłaki

Grzyby czernidłaki oczyszczam, płuczę z zabrudzeń i osuszam. Smażę na rozgrzanym maśle z dodatkiem pieprzu i soli czosnkowej. po 15 minutach smażenia podlewam odrobinką wody, i duszę 10 minut, tak przygotowane grzybki często wykorzystuję do zapiekanek, lub można podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak