Duszona papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3
  • papryka żółta

    2
  • papryka zielona

    1
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • oliwki czarne

    1 słoiczek
  • sól

  • pieprz

  • parmezan starty

  • przecier pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podlać zalewą z oliwek, zamieszać. Przykryć, dusić 20 minut na małym ogniu, aż papryka zmięknie. Doprawić do smaku. Dodać przecier, zagotować. Rozłożyć na talerze, posypać parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat