Duszona papryka

Duszona papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3
  • papryka żółta

    2
  • papryka zielona

    1
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • oliwki czarne

    1 słoiczek
  • sól

  • pieprz

  • parmezan starty

  • przecier pomidorowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Duszona papryka

Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, podlać zalewą z oliwek, zamieszać. Przykryć, dusić 20 minut na małym ogniu, aż papryka zmięknie. Doprawić do smaku. Dodać przecier, zagotować. Rozłożyć na talerze, posypać parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat