Duszona kapustka

Duszona kapustka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/3 główki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Duszona kapustka

Posiatkować kapustę.Gotować w wodzie bez soli do miękkości. Odcedzić z wody. Oprószyć bułką tartą i polać roztopionym masłem. Do smaku przyprawić solą , pieprzem i jarzynką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

pajbek 02.05.2013 09:13
Super kapustka :-)
Magda24 13.01.2013 19:19
prosto, szybko i lekko
babajaga1969 31.08.2012 22:07
dobrze, że bez zasmażki.
Mysiunia 26.08.2012 13:48
bardzo taką lubię :)
qrasnqleq 13.08.2012 19:48
palce lizać...
parysek10 13.08.2012 19:09
polecam, pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat