Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona fasolka z mięskiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 30 dkg
papryka 1 szt
cebula 1 duża
fasola szparagowa 30-40 dkg
śmietana 200 g
sól
pieprz
Kucharek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: duszona fasolka z mięskiem

Kroki postępowania

1
na oleju przesmazamy cebulę pokrojoną w piórka, papryke i ugotowaną wcześniej fasolkę
Krok 1 - duszona fasolka z mięskiem foto
2
następnie dodajemy ugotowane i pokrojone w paski mięso, doprawiamy kucharkiem i pieprzem-podsmażamy 10 minut
Krok 2 - duszona fasolka z mięskiem foto
3
zalewamy śmietaną, solimy. Podajemy z tłuczonymi ziemniakami
Krok 3 - duszona fasolka z mięskiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.01.2014 16:24
świetne danie
Motorek 14.02.2013 09:45
bardzo fajna jest taka fasolka z mięsem
Rafał10 27.08.2012 19:32
ślicznie wygląda
kuklik 27.08.2012 17:33
pomysłowe
owca441 27.08.2012 17:00
swietne wykorzystanie resztek mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak