Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z truskawkami i kruszonką
Kroki postępowania






Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 45 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem.

mąka pszenna |
400 gram
|
mleko |
200 ml
|
cukier |
80 gram
|
masło lub margaryna |
80 gram
|
drożdże suche |
1 opakowanie
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
sól |
szczypta
|
truskawki |
ok. 600 gram
|
mąka pszenna |
4 łyżki
|
cukier |
2 łyżki
|
masło |
2 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: