Drobiowe zawijasy Eli z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyncze,duże piersi kurczaka

    4 sztuki
  • olej roślinny

    5 łyżek
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • sos sambal oelek

    1-2 łyżki
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    2 łyżki
  • młode,małe cukinie

    2 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • patyki do szaszłyków

  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym piersi z kurczaka pokroić na długie plastry grubości 1 cm.Składniki marynaty ubić trzepaczką.Marynatą zalać kurczka,wymieszać,żeby cały był pokryty marynatą i włożyć na kilka godzin do lodówki.Paprykę i cebulę pokroić na kawałki 2x2 cm,cukinię na 2 cm pół krążki.Mięso wyjąć z marynaty.Na każdego szaszłyka wziąść dwa patyki i nadziewać mięso w kształcie węża(jak na zdjęciu),w kieszonki z mięsa wkładając na przemian cebulę,cukinię i paprykę.Szaszłyki piec na grillu przez około 30 minut,smarując co jakiś czas pozostałą marynatą.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 28.11.2012 21:01
Bardzo apetyczne jedzonko!
Pacia 26.03.2012 07:24
bardzo fajna przekąska -na grila latem będzie super przepis
Magdalena1110 07.05.2011 22:25
pyszne
agnieszka189 18.02.2011 13:28
bardzo ładne
Islanzadi 05.11.2010 15:02
Wyglądają niesamowicie i jestem przekonana, że równie dobrze smakują :)
iwona332 17.09.2010 22:59
super
elwal 02.08.2010 14:42
Też coś podobnego robię - może przyprawiam inaczej ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat