Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
jajko 2-3 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pierś płuczemy, osuszamy i oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu i błonek.
Krok 1 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto
2
Mięso kroimy w cienkie plasterki i oprószamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto
3
Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i dusimy do miękkości wraz z posiekaną cebulę i czosnkiem oraz z dodatkiem szczypty ziół prowansalskich. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto
4
Farsz układamy na mięsie i zwijamy w roladkę. Panierujemy w mącę, jajkach doprawionych solą i pieprzem i bułce tartej.
Krok 4 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto
5
Roladki smażymy na wolnym, gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 5 - Drobiowe roladki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.04.2014 21:50
pyszne miesko
Motorek 11.04.2014 20:30
pyszne mięsko
caralajna 18.10.2013 07:38
bardzo apetyczne
Dorian 17.03.2013 14:18
super pyszny obiadek
pajbek 22.02.2013 18:14
Ale to musi być smaczne :-)
adelajda 28.12.2012 19:50
dla mnie super, lubię piersi kurczaka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak