Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
jabłko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sos sojowy
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z jabłkiem

Mięso płuczemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w plasterki. Nacieramy kucharkiem i odstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie na każdym plasterku układamy ósemkę obranego i pozbawionego gniazda nasiennego jabłka namoczonego w sosie sojowym. Roladki zwijamy i panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.05.2014 14:15
oryginalny i wart wypróbowania przepis
Stenka 14.02.2014 17:28
z jabłkiem nie robiłam, fajny pomysł
Ela15 23.09.2013 09:25
super pomysł
Dorota59 25.04.2013 15:10
warte wypróbowania-z jabłkiem nie robiłam
cooleczka 16.02.2013 11:54
świetny pomysł, brzmi pysznie
Motorek 08.12.2012 09:43
fajne
Adam/ZUB3R 01.11.2012 08:45
coś dla mnie, super
hastalavista 14.10.2012 15:11
świetne
adelajda 01.10.2012 21:42
z jabłkiem jeszcze nie robiłam !
emeslive 01.10.2012 20:47
Fajny pomysł, smakowite danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak