Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt polędwiczki
orzechy laskowe 15 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
olej 70 ml
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce

Kroki postępowania

1
Do miseczki przelewamy olej, dodajemy przyprawę i sól ziołową do smaku, mieszamy.
Krok 1 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto
2
Polędwiczki myjemy i osuszamy, układamy je w marynacie i odstawiamy na 1 godzinę.
Krok 2 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto
3
Polędwiczki wyciągamy z marynaty
Krok 3 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto
4
Orzechy laskowe siekamy drobniej, łączymy je z bułką tartą.
Krok 4 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto
5
Obtaczamy polędwiczki w panierce z orzechów,
Krok 5 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto
6
Wkładamy o panierowane polędwiczki na rozgrzaną patelnię i opiekamy po 2-3 minuty z dwóch stron.
Krok 6 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto
7
Polędwiczki przenosimy do parowaru i gotujemy na parze przez 20 minut.
Krok 7 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto
8
Podajemy polędwiczki na ciepło tuz po przygotowaniu
Krok 8 - Drobiowe polędwiczki w orzechowej panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.04.2014 10:47
bardzo apetyczne
Malinka 09.04.2014 19:01
To coś dla mnie, zabieram wszystkie wspaniałe polędwiczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak