Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe klopsiki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
masło 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
jajko 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe klopsiki

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Mięso mielimy razem z podsmażoną cebulą ,dodajemy także masło od smażenia. Wbijamy jajko. Wyciskamy czosnek, solimy i doprawiamy pieprzem. Dobrze wyrabiamy masę mięsną. Moczymy dłonie w zimnej wodzie i formujemy małe klopsiki i smażymy je na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.01.2016 12:33
Bardzo lubię takie klopsiki, smaczne
Futka 08.01.2016 12:11
Świetne i bardzo apetyczne klopsiki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak