Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowa rolada ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
pierś z kurczaka 2 szt

farsz

szpinak mrożony 1 opakowanie
cebula 1 szt
ser feta 0,5 kostki
pomidory suszone Smak 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowa rolada ze szpinakiem

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Rozbijamy na płat o grubości około 2 cm. Marynujemy mieszanką papryk i oleju. Odstawiamy na 30 minut. W tym czasie szpinak rozmrażamy. Cebul kroimy w kostkę i wraz z serem dodajemy do szpinaku. Doprawiamy do smaku. Na płat miesa nakładamy farsz i zawijamy w roladę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopi około 30 minut. Przed włożeniem mięsa podlewamy do 0,5 szkl wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.02.2017 10:01
smaczna sztuka mięsa
Krzysztof15 02.02.2017 05:56
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak