Dorsz z nutką musztardowo – chrzanową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan

    2 łyzki
  • ostra musztarda

    2 łyzki
  • chleb tostowy

    2 szt
  • koperek

    1 peczek
  • czosnek

    2 zabki
  • miód

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • filet z dorsza

    2 szt
  • jogurt naturalny

    200 gęsty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyszczamy , posypujemy z 2 stron odrobiną soli.

Miąsz z 2 kromek chleba tostowego kruszymy.

Dodajemy jogurt naturalny , musztardę , chrzan i posiekany koperek.

Mieszamy z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Dokładnie mieszamy.

W naczyniu żaroodpornym układamy rybę , a następnie pokrywamy przygotowaną bejcą.

Odstawiamy do ” zamarynowania ” ( im dłużej , tym smak będzie intensywniejszy ).

Pieczemy ok. 30 minut w nagrzanym do 180C piekarniku.

Podajemy gorące!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
brioszka 10.11.2013 21:24
ciekawa propozycja :)
Kuchenka 10.11.2013 21:11
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat