Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w pieczarkach z porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1/2 kg
pieczarki 25 dag
por 2 szt
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w pieczarkach z porem

Dorsza filety solimy ,kropimy cytryną i posypujemy przyprawą do ryb . Pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni grillowej. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojonego pora i pieczarki . Podlewamy winem . redukujemy wino. Dodajemy sól,pieprz do smaku .Ja doprawiłam jeszcze przyprawą uniwersalną do smaku . Gdy pieczarki podsmażą się podajemy je na ciepłej rybie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 21.09.2012 16:21
łatwe takie jak lubię
agaK. 21.09.2012 12:54
fajnie wygląda.
andrzej10 21.09.2012 12:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak