Dorsz w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    2 płaty
  • włoszczyzna

  • groszek konserwowy

  • kukurydza konserwowa

  • pietruszka

  • sól

  • pieprz

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sporządzić wywar warzywny.Rybę przyprawić.Włożyć do gotującego się wywaru.Gotować ok 5 min. na małym ogniu.Wyciągnąć ostudzić.Ułożyć na półmisku lub włożyć do foremek.
Żelatynę rozpuścić według poleceń na opakowaniu.Ozdobić rybę kukurydzą i groszkiem.
Gdy żelatyna będzie tężała zalać rybę.Odstawić na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.07.2011 21:44
Tylko taką rybę jeść.
RenataZ-et 06.02.2011 12:02
Jak dla mnie-rewelacja!
Agnieszka_B 26.12.2010 19:20
Wygląda fantastycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat