Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
sok z cytryny
sól
jajko 2 sztuki
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w curry

Dorsza umyć, osuszyć, natrzeć sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą curry. Obtoczyć mące, potem w jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.12.2013 18:46
smakowita rybka
mela25 12.12.2013 10:08
ciekawy przepis !
Grazyna0211 11.12.2013 14:10
bardzo smaczny obiad
Dorian 26.11.2013 08:04
pyszne jedzonko
GOSIA18 21.11.2013 17:42
Jutro chyba zrobię taką rybkę, mam dorsza
gosia56 21.11.2013 14:26
na pewno pyszna rybka
olkaaa 21.11.2013 09:58
chętnie spróbuję
Kasia35 21.11.2013 08:42
bardzo lubię dorsza
norweska20 20.11.2013 22:57
uwielbiam dorsza , więc spróbuje go przyrządzić w curry zgodnie z przepisem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak