Dorsz smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • jajko

    2 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • filet z dorsza

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrażamy. Każdy kawałek solimy, pieprzymy i doprawiamy przyprawą. Obtaczamy w rozkłóconym z solą jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na chrupko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.04.2011 14:40
Pyszna ryba.
accee 09.04.2011 22:01
To jest to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat