dorsz po prowansalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • białe cebule

    2
  • ząbek czosnku

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • Szklanka białego wina

  • przecier pomidorowy

    1 kartonik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę kroimy na małe kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. W rondlu należy zagotować wino, włożyć rybę i na małym ogniu podgrzewać 10min. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Cukinię kroimy w drobne plasterki a paprykę w kosteczkę. W rondlu na oleju zeszklij cebulę i roztarty czosnek. Dodaj cukinię i paprykę. Smaż 8min. Zalej przecierem pomidorowym i wywarem z ryby. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Gotuj jeszcze 5-7min.. Do sosu włóż rybę, podgrzej. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 29.11.2010 15:16
Interesujące i bardzo zachęcające do spróbowania :)
magical66 04.11.2010 20:07
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat