Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony w folii.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 0,5 kg
sok z cytryny
sól
pieprz
czubryca

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony w folii.

Kroki postępowania

1
Filety z dorsza rozmrażamy. Myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Krok 1 - Dorsz pieczony w folii. foto
2
Następnie układamy na folii aluminiowej i każdy kawałek ryby posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy czubrycą.
Krok 2 - Dorsz pieczony w folii. foto
3
Każdy kawałek dorsza zawijamy w folię, układamy na blasze do pieczenia, lub w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Dorsz pieczony w folii. foto
4
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut.
Krok 4 - Dorsz pieczony w folii. foto
5
Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Dorsz pieczony w folii. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.07.2013 09:17
pyszne ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak