dorsz islandzki z kozim serem i sosem śmietankowo-koperkowym

dorsz islandzki z kozim serem i sosem śmietankowo-koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1 szt
  • ser kozi

    50 g
  • świeże oregano

    do smaku
  • rukola

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • śmietana 12%

    100 ml
  • koperek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • oliwa

    40 ml
  • ocet winny

    1/2 łyżeczki
  • dorsz

    300 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania dorsz islandzki z kozim serem i sosem śmietankowo-koperkowym

Filet dorsza opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki,obsypać solą i pieprzem. Odstawić do lodówki do schłodzenia na 1/2godziny. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć dorsza z wszystkich stron.
W półmisku umieścić świeże zioła, plastry pomidora oraz koziego sera. Usmażoną, gotową rybę przełożyć na półmisek. Skropić sokiem z cytryny.
Przygotować sos: jogurt wymieszać ze śmietanką, dodać ocet winny i szczyptę cukru. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec dodać posiekany drobno koperek.
Życzę smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

alaaa 03.03.2014 18:32
coś pysznego
pawlito 20.02.2014 07:15
podziel się troszkę z nami też smakiem
kate.500 12.08.2013 23:01
smaczna rybka
Alex_M 05.07.2013 10:42
super danie
arbuzowo 04.07.2013 14:16
Wygląda pięknie i zapewne cudownie smakuje
Ola1984 03.07.2013 06:57
Z przyjemnością spróbowałabym tak przyrządzonej ryby :)
paulina2157 02.07.2013 18:19
pysznie wygląda
Rafał3 02.07.2013 13:45
tylko palce lizać
Boska_Agatka 02.07.2013 13:42
pyszne jedzonko polecam
Ewa104 02.07.2013 13:24
Zapowiada się pyszna uczta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat