Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidor
1 szt -
ser kozi
50 g -
świeże oregano
do smaku -
rukola
do smaku -
pieprz kolorowy
do smaku -
sól
do smaku -
sok z cytryny
do smaku -
jogurt naturalny
100 ml -
śmietana 12%
100 ml -
koperek
do smaku -
sól
do smaku -
pieprz czarny
do smaku -
cukier
do smaku -
oliwa
40 ml -
ocet winny
1/2 łyżeczki -
dorsz
300 g
Przepis i sposób przygotowania dorsz islandzki z kozim serem i sosem śmietankowo-koperkowym
W półmisku umieścić świeże zioła, plastry pomidora oraz koziego sera. Usmażoną, gotową rybę przełożyć na półmisek. Skropić sokiem z cytryny.
Przygotować sos: jogurt wymieszać ze śmietanką, dodać ocet winny i szczyptę cukru. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec dodać posiekany drobno koperek.
Życzę smacznego!
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)