Domowy smalec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1,5 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę,wrzucić do garnka i topić na małym ogniu.Gdy skwarki zaczną się robić brązowe oddzielić je od tłuszczu,wrzucić posiekany czosnek i zdjąć z ognia.Dodać soli do smaku.Gdy smalec zacznie gęstnieć przekładać do słoiczków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 04.11.2010 12:45
domowy jest najlepszy,,też robię ale dodaję jeszcze cebulę
m1monika 03.11.2010 14:39
Lubię domowy smalec :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat