domowy smalec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1000 gram
  • boczek

    300 gram
  • majeranek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

słonine i boczek pokroić w drobną kostke ,wszystko razem zesmażyć aż powstaną skwarki dodać przyprawy i schłodzić aż smalec będzie twardy (podwać z ogórkiem kwaszonym i chlebem)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stachu90 04.09.2012 10:20
super, nie ma jak chleb ze smalcem
Sylwia26 02.08.2012 10:18
ale smakołyki :)
pacpaw 31.07.2012 21:59
dokładnie tak jak piszesz - nieziemsko smaczny podany z ogórkiem kiszonym i białym pieczywem
Dorian 16.07.2012 23:54
super
mamusia1 12.07.2012 13:15
mój ulubiony
agunesu 11.07.2012 21:29
uwielbiam domowy smalec
treonina 11.07.2012 20:51
coś pysznego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat