Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pasztet z królika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przód i podroby z królika
2-3 suszone prawdziwki
7 dag cebuli
2 liście laurowe
5-7 ziaren pieprzu
20 dag wątroby wieprzowej
2 łyżki oleju
3 jajka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pasztet z królika

Włóż do garnka przód i podroby z królika oraz boczek lub podgardle. Dodać grzyby, cebulę, listki laurowe i pieprz, wlej trochę wody i duśic pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodac wątróbkę i duśic jeszcze przez chwilkę. Ostudźic a następnie oddzielic mięso od kości. W wywarze namoczyc bułki i odciśnij je. Mięso, boczek, wątróbkę i bułki przepuśćic (co najmniej 2 razy) przez maszynkę do mięsa. Przyprawiamy do smaku, dodac olej i jajka. Wyrobic masę, przełóżyc do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Piec godzinę w temp. 180°C. Upieczony pasztet zalac wytopionym tłuszczem, przestudź i wstaw do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak