Domowy kebab

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • Sałatka:

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • pomidor

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • sos

  • majonez

    300 g
  • ketchup

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    2 łyżki
  • pita

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowy kebab foto
Gotową bułkę do kebaba kroimy na trójkąty, każdy nacinamy i wkładamy na kilka minut do gorącego piekarnika.
Filet z kurczaka kroimy w paseczki,oprószamy przyprawą do gyrosa,smażymy na oleju.
Krok 2 - Domowy kebab foto
Z kapusty, ogórka ,pomidora i cebuli robimy sałatkę.Solimy i mieszamy.
Krok 3 - Domowy kebab foto
Z majonezu,ketchupu i czosnku robimy sos.
Krok 4 - Domowy kebab foto
Gorącą bułkę napełniamy na przemian mięsem i sałatką,polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Archiduchesse 05.10.2018 21:22
Oto mi właśnie chodziło. Dodam papryczkę chili i czerwoną cebulkę i będzie pysznie.
marianp20 10.10.2013 07:52
mistrzostwo taki kebab
Lis 10.10.2013 00:48
kebab - aż mi ślinka cieknie na samą myśl:)
Luka Li 09.10.2013 21:27
Musi być pyszny!
eMMe 09.10.2013 21:10
Uwielbiam kebaba, a taki domowy to jest sto razy lepszy od tego z ,budki'

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat